Регистрация

Картофи на фурна по унгарски

Автор:
Ivko
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
498
Оцени рецептата

1,3 кг картофи

1 1/2 с.л. сол

6 яйца

113 г масло

1 ч сметана

170 г шунка

170 г наденица

1 с.л. червен пипер

 

Сварете яйцата твърдо, обелете и нарежете на филийки. Сложете картофите, без да ги белите, във вода, колкото да ги покрие, с 1 супена лъжица сол. Сварете до омекване и нарежете на филийки. Загрейте фурната до 180С. Намажете с масло дълбок йенски съд и подредете един слой картофи на дъното. Подправете със сол. Разтопете маслото и поръсете малко върху картофите. Покрийте с шунката, нарязана на ленти, повторете с друг слой картофи, сол и масло. Подредете яйчните филийки, след това резените наденица, накрая завършете с картофен слой. Изсипете останалото масло отгоре и покрийте със заквасена сметана. Пече се, непокрито, за 30 минути.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта