Регистрация

Картофени ньоки с диви гъби

Автор:
alexander
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
577
Оцени рецептата

4 картофа

Морска сол

2 яйца

1 ч брашно

Сол и черен пипер на вкус

За гъбите:

1/2 ч пресни гъби пумпалка

1/2 ч пресни манатарки

1/2 ч гъби шийтаке

1/2 ч нарязани гъби кладница

1 с.л. зехтин

2 с.л. лук шалот, нарязан на кубчета

1 с.л. нарязан чесън

1/2 ч пилешки бульон

1/4 ч настърган пармезан

2 с.л. фино нарязан див лук

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Поставете изплакнатите картофи върху канапе от морска сол и се пекат докато станат сухи и пухкави, около 40 минути. Обелете ги и ги смелете. Добавете яйцата, подправките и брашното, като заделите 1/4 чаша брашно, в което да оваляте ньоките. Омесете тесто. Оформете цилиндри от по 1 см. Нарежете на парчета от по 2.5 см върху набрашнена повърхност и оваляйте всяко в брашно. Бланширайте във вряща, неподсолена вода и варете в продължение на две минути или докато изплуват на повърхността в продължение на 30 секунди. Извадете от водата и заделете. За дивите гъби: Почистете, изплакнете и подсушете гъбите. Загрейте зехтина и леко задушете гъбите на силен огън. Добавете лука шалот и чесъна и запържете. Деглазирайте с пилешки бульон, подправете и редуцирайте соса; накрая добавете пармезана и дивия лук.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта