Регистрация

Картофени ньоки

Автор:
Milikin
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
917
Оцени рецептата

5 големи картофа, обелени, сварени и намачкани на пюре

2 чаени лъжички сол

2 чаши брашно

 

Сложете картофите в голяма купа и подправете със сол. Добавят се 1 1/2 чаши брашно и разбъркайте добре с ръце на тесто. Сместа се прехвърля на дървена дъска и се замесва леко, в продължение на 2 до 3 минути, докато е гладко, еластично и малко лепкаво. Разделете тестото в няколко парчета с размера на портокал. Набрашнете ръцете си леко.Оформете рулца с размера на палец. Нарежете всяко на парчета от по 3 см. Набодете леко с гърба на вилица, за да се получат ньоки. Поставете ньоките върху леко набрашнена тава. Оставете в хладилника до сервиране. Сварете и поднесете с любимия си сос.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта