Регистрация

Карамелен ябълков пай

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
15 Nov
|
Видяна:
761
Оцени рецептата

1 неизпечен блат за пай

4 големи ябълки, почистени и нарязани на тънки филийки

1/4 ч + 3 с.л. брашно

1 1/2 ч.л. канела

400 г подсладено кондензирано мляко

18 карамелени бонбона

2 с.л. кафява захар

2 с.л. студен маргарин

1/2 ч орехи, нарязани

 

Загрейте фурната до 190ºС. Сложете решетката на най-ниската позиция във фурната. В голяма купа смесете ябълките с 3 супени лъжици брашно и 1 чаена лъжичка канела. В тенджера смесете кондензираното мляко и карамела. Сложете на умерен огън и гответе, като разбърквате докато се разтопи и сместа е гладка. Веднага смесете карамела със сместа с ябълки. Изсипете в блата. За топинга: В малка купа смесете останалите 1/4 чаша брашно, захарта и останалата 1/2 чаена лъжичка канела. Нарежете маргарина, докато сместа е ронлива и добавете ядките; поръсете пая. Печете 35 минути; покрийте хлабаво с алуминиево фолио, за да не покафенее много. Пече се още 10 минути. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта