Регистрация

Капелини с бита сметана и манатарки

Автор:
desislavva
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
630
Оцени рецептата

15 г сушени манатарки

3 с.л. зехтин

1/2 ч нарязан лук шалот

340 г пресни гъби, нарязани

1 ч бита сметана

3/4 ч тънка паста капелини

1/4 ч настърган пармезан

Сол и черен пипер на вкус

 

Поставете манатарките в малка купа с 1/2 чаена чаша топла вода. Оставя се да престои 45 минути. Отцедете и заделете водата. Сгорещете голям тиган. Добавете зехтина и лука и леко задушете за една минута. Добавете пресните гъби в същия съд и запържете до омекване. Накълцайте манатарките наедро и ги добавете в тигана, заедно със запазената течност. Варете, докато повечето от течността се изпари. Сложете голяма тенджера с вода да заври заедно с щипка сол. В отделна купа, разбийте сметаната почти на сняг. Оставете в хладилника, докато пастата се вари. Сварете пастата в подсолена кипяща вода до степен ал денте. Отцедете добре, върнете отцедената паста в съда и добавете гъбената смес, сиренето, сметаната и сол и черен пипер на вкус. С помощта на голям шпатула, смесете всички съставки заедно. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта