Капелини с бита сметана и манатарки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
15 г сушени манатарки
3 с.л. зехтин
1/2 ч нарязан лук шалот
340 г пресни гъби, нарязани
1 ч бита сметана
3/4 ч тънка паста капелини
1/4 ч настърган пармезан
Сол и черен пипер на вкус
Поставете манатарките в малка купа с 1/2 чаена чаша топла вода. Оставя се да престои 45 минути. Отцедете и заделете водата. Сгорещете голям тиган. Добавете зехтина и лука и леко задушете за една минута. Добавете пресните гъби в същия съд и запържете до омекване. Накълцайте манатарките наедро и ги добавете в тигана, заедно със запазената течност. Варете, докато повечето от течността се изпари. Сложете голяма тенджера с вода да заври заедно с щипка сол. В отделна купа, разбийте сметаната почти на сняг. Оставете в хладилника, докато пастата се вари. Сварете пастата в подсолена кипяща вода до степен ал денте. Отцедете добре, върнете отцедената паста в съда и добавете гъбената смес, сиренето, сметаната и сол и черен пипер на вкус. С помощта на голям шпатула, смесете всички съставки заедно. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ