Регистрация

Канелони със сирене и спанак

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
522
Оцени рецептата

500 г спанак, сварен

18 кори за лазаня

250 г рикота

300 г крема сирене или маскарпоне

1 голям жълтък

40 г настърган пармезан

смляно индийско орехче

450 мл сос със сирене

125 г настъргана моцарела

 

Сложете лазанята в купа и полейте с вряща вода, така че да се покрие. Оставете да кисне в продължение на две минути. Междувременно, сложете рикотата, маскарпонето, жълтъка и пармезана в кухненски робот и се разбъркват. Прибавете спанака и разбийте отново. Поръсете със сол, пипер и с индийско орехче на вкус. Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете една супена лъжица от сместа върху отцеден лист лазаня. Прегънете, така че да се покрие плънката и сложете в намаслена тавичка, със затворената страна надолу. Повторете, докато се използват всички кори лазаня, а след това изсипете соса и поръсете с моцарела. Пече се 30 минути до златисто кафяво.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта