Регистрация

Канелени сладки

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
773
Оцени рецептата

3/4 ч какао

1/2 ч.л. сода за хляб

2/3 ч масло или маргарин, разтопен, разделен

1/2 ч вряща вода

2 ч захар

2 яйца, разбити

1 ч.л. ванилов екстракт

1 1/3 ч брашно

1 1/2 - 2 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. сол

170 г полу-сладък шоколад, натрошен (1 ч)

За глазурата:

6 с.л. масло или маргарин, меко

1/2 ч какао

2 2/3 ч пудра захар

1 - 1 1/2 ч.л. смляна канела

1/3 ч евапорирано мляко

1 ч.л. ванилов екстракт

 

В купа, смесете какаото и содата за хляб; смесете с 1/3 чаша разтопено масло. Добавете врящата вода, като се разбърква, докато се сгъсти. Добавете захарта, яйцата, ванилията и останалото масло. Добавете брашното, канелата и солта. Добавете шоколада. Изсипва се в намазана и набрашнена тава. Пече се на 180 градуса във фурната за 40 минути или до готовност. Охлажда се. За глазурата, разбийте на крем маслото в купа. Смесете какаото, захарта и канелата; добавят се последователно с млякото. Разбийте до получаването на смес, която може лесно да се намаже; добавете ванилията. Добавете още мляко, ако е необходимо. Намажете сладкиша и когато се охлади, нарежете на квадрати.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта