Какаови мъфини с пълнеж и два вида глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
За мъфините:
1/2 ч брашно + 2 с.л.
2 1/2 с.л. какао на прах
3/4 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. сол
1/2 ч захар
1/2 чаша вода
3 с.л. растително масло
1 1/2 ч.л. дестилиран бял оцет
1 ч.л. ванилов екстракт
За пълнежа:
1 ч пълномаслена сметана
170 г бял шоколад, натрошен
За глазурата с шоколад:
85 г полу-сладък шоколад, натрошен
3 с.л. вряща вода
За глазурата с пудра захар:
1 с.л. белтъци, със стайна температура
Щипка винен камък
1/2 ч пудра захар + 2-3 с.л.
Начин на приготвяне:
На мъфините: Сложете решетката на фурната в средата и загрейте до 160С. Намажете леко с масло 24 чашки за мъфини. Пресейте заедно брашното, какаото, содата и солта в средно голяма купа. Смесете със захарта. Направете кладенче в центъра. Разбийте водата, олиото, оцета и ванилията. Смесете до гладкост. Изсипете сместа в подготвените чашки. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на един от сладкишите излезе чиста, около 12 до 14 минути. Охладете в съда за около 5 минути. Извадете от чашките и охладете напълно. За пълнежа: Оставете сметаната да заври в тенджера на средно-висока температура. Добавете белия шоколад и отстранете от огъня. Оставете сместа да престои за кратко и разбъркайте добре Прехвърля се в метална купа и се съхранява в хладилник, докато се охлади напълно, като се разбърква от време на време. С електрически миксер, разбийте сместа с бял шоколад само докато стане пухкава, около 1 минута. Прехвърлете сместа в шприц или сладкарски пош. Пъхнете приставката на 0,5 см от дъното на всеки мъфин и напълнете с малко плънка. За глазурата с шоколад: Поставете шоколада в малка купа. При постоянно бъркане, изсипете кипящата вода и смесете до гладкост. Потопете един по един мъфините, така че да се покрият отгоре. Обърнете мъфините с глазирания край нагоре и ги поставете върху решетка в тава. Оставете в хладилника за 5 мин, докато стегне глазурата. За глазурата с пудра захар: Разбийте на пяна белтъците. Добавете винения камък. Постепенно смесете с достатъчно пудра захар, така че да се направи доста твърда и гладка глазура. Напълнете сместа в шприц или сладкарски пош. Извадете мъфините от хладилника. Глазирайте по предпочитан начин. Оставете глазурата да се втвърди, покрийте и върнете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ