Регистрация

Италиански сметанов кейк

Автор:
elenkova
|
Дата:
12 Nov
|
Видяна:
732
Оцени рецептата

1/2 ч мазнина

2 ч захар

2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 консерва кокос (90 г)

1/2 ч зехтин

5 яйца, разделени

1 ч мътеница

1 ч.л. ванилия

1 ч орехи

За глазурата:

225 г крема сирене

1 бучка масло

450 г пудра захар

1 ч.л. ванилия

 

Разбийте на крем мазнината, зехтина и захарта. Добавете жълтъците, един по един, като разбивате добре след всяко. Сложете содата в мътеницата. Добавете брашното и млякото като редувате и като започнете и завършите с брашно. Добавете ванилията, кокоса и ядките. Добавете разбитите на сняг белтъци. Пече се в намазана и набрашнена форма за кекс на 160 градуса за 1 час. Охлажда се напълно. За глазурата: Разбийте на крем омекотеното крема сирене и маслото. Добавете ванилията и разбийте с пудрата захар, малко по малко в даден момент.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта