Испански пай с яйца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 тортили, нарязани на квадрати от по 2,5 см
2 с.л. зехтин
2 средни глави лук, нарязани на четвъртинки и на тънки филийки
2 скилидки чесън, счукан
1 средно големи зелени чушки, нарязани на кубчета
2 средно големи домата, нарязани на кубчета
6 яйца, разбити
3 с.л. нискомаслено мляко
28 г леко люти зелени чушки, нарязани
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сушен риган
2 - 3 с.л. прясно нарязан кориандър или магданоз
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте голям тиган. Препечете нарязаните питки в сухия тиган на умерен огън, като се разбъркват от време на време, докато станат хрупкави. Прехвърлят се в чиния да се охладят. Загрейте олиото в същия тиган. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и черен пипер и запържете леко, докато лукът стане златист, а чушките омекнат. Добавете доматите и задушете за още 2 - 3 минути, само докато леко омекнат. Смесете разбитите яйца с млякото в купа. Прибавете сместа от тигана, парченцата тортия и всички останали съставки. Намаслете две тавички за пай и разпределете сместа между тях. Пече се в продължение на 25 - 30 минути или докато станат златисти отгоре. Оставете да престои в продължение на 10 минути преди сервиране, след това нарежете като пица и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ