Регистрация

Испанска лазаня

Автор:
blazheva
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
1088
Оцени рецептата

6 кори лазаня, несварени

2 ч.л. растително масло

2 червени чушки - нарязани на кубчета

3 скилидки чесън - смлян

800 г домати, консерва, натрошени

1/2 ч.л. сол

280 г замразен грах - размразен

Щипка шафран

Настърганата кора от 2 портокала

3 ч настъргана моцарела, разделена

 

Сварете лазанята според указанията на опаковката; отцедете. Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте олиото в голям, незалепващ тиган на средна температура. Добавете чушките и чесъна. Запържете докато чушките са много меки. Добавете доматите, шафрана, портокаловата кора и солта. Сваля се от огъня и се оставя настрана една чаша от доматената смес. Разстелете малко от сместа по дъното на правоъгълна тавичка. Покрийте с четири парчета лазаня (три надлъжно, едно по ширина) и след това добавете сиренето, граха, доматите и отново лазаня. Покрийте със заделените домати и сирене. Пече се до зачервяване, около 40 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта