Индийска туршия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 средно големи краставици
6 зелени домата
2 домата, узрели
2 зелени чушки
2 червени чушки
2 глави лук, нарязан на филийки
1/4 ч сол за консервиране
4 ч оцет
1 ч вода
4 с.л. захар
1 ч.л. канела
1 ч.л. куркума
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смлян бахар
2 с.л. бели семена синап
Нарежете краставиците и зелените домати; обелете и нарежете узрелите домати. Почистете семената на чушките; обелете и нарежете фино лука. Смесете зеленчуците със солта и сместа се оставя да престои една нощ. Отцедете зеленчуците, добавете 2 чаши оцет и вода и оставете бавно да заври. Отцедете отново. Смесете захарта, канелата, куркумата, карамфила и бахара на гладка паста с малко оцет. Оставете останалия оцет да заври, добавете пастата, семената бял синап и зеленчуците. Оставете да заври и оставете да къкри за 20 минути, като непрекъснато се разбърква. Насипете в стерилизирани буркани и затворете с капачки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ