Зеленчукова супа и свинско с три соса
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За свинското:
680 г свински врат
3 л вода
За зеленчуците:
680 г картофи
1 малка брюква
3 моркова
2 големи стръка праз
2 с.л. нарязан магданоз
Сосове за месото:
Горчичено-яйчен сос:
60 г масло
30 г брашно
1 ч.л. семена синап, на прах
1/2 ч.л. куркума на прах
230 мл бульон, смесен с мляко
1 твърдо сварено яйце
1 с.л. оцет
Ароматен кетчуп:
450 г домати
1 малка лава лук
1 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. смлян карамфил
30 г захар
1 с.л. малцов оцет
сол и черен пипер
1 малка зелена чили чушка, по желание
Сос с магданоз и див лук:
450 г масло
30 г брашно
230 мл бульон, смесен с мляко
2 с.л. фино нарязан магданоз
1 с.л. фино нарязан див лук
сол и черен пипер
Поставете месото в голяма чиста тенджера и се покрива добре с вода. Оставете да заври, след което намалете огъня, покрийте с капак и оставете да къкри за 2 часа. Оставя се да се охлади. Обелете и нарежете зеленчуците на хапки. Измийте и нарежете праза на тънки филийки. Горчичено-яйчен сос: Разтопете половината масло в тиган. Когато се разпени, поръсете брашното и се запържва за миг, докато сместа стане като пясък. Добавете синапа на прах и куркумата и веднага прибавете бульона и млякото при непрекъснато разбъркване. Разбърквайте с телена бъркалка, докато сместа се сгъсти. Нарежете яйцето и го добавете. Накрая добавете оцета и разбийте с още 30 г масло. Опитайте подправките и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. За кетчупа: Нарежете доматите, обелете и нарежете лука. Сложете всички съставки, с изключение на чилито в тенджера с капак. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути. Опитайте и регулирайте подправките. Сервирайте топло или студено. По желание може да добавите няколко резена чили. За соса с магданоз и див лук: Разтопете маслото в малък тиган, прибавете брашното и го оставете да се охлади за миг. Смесете с течността постепенно и се разбърква, докато сместа се сгъсти. Добавете зелените подправки, опитайте на вкус и добавете сол и черен пипер. Стоплете отново месото в бульона. Извадете месото и го дръжте на топло, докато готвите зеленчуците в бульона. Пет минути преди сервиране добавете праза. Докато зеленчуците се варят, сварете картофите отделно. Добавете нарязания ситно магданоз в супата, точно преди да я сервирате. Като второ, поднесете месото с картофите и сосовете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ