Регистрация

Зеленчукова супа и свинско с три соса

Автор:
margarita
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

За свинското:

680 г свински врат

3 л вода

За зеленчуците:

680 г картофи

1 малка брюква

3 моркова

2 големи стръка праз

2 с.л. нарязан магданоз

Сосове за месото:

Горчичено-яйчен сос:

60 г масло

30 г брашно

1 ч.л. семена синап, на прах

1/2 ч.л. куркума на прах

230 мл бульон, смесен с мляко

1 твърдо сварено яйце

1 с.л. оцет

Ароматен кетчуп:

450 г домати

1 малка лава лук

1 ч.л. смлян джинджифил

1/4 ч.л. смлян карамфил

30 г захар

1 с.л. малцов оцет

сол и черен пипер

1 малка зелена чили чушка, по желание

Сос с магданоз и див лук:

450 г масло

30 г брашно

230 мл бульон, смесен с мляко

2 с.л. фино нарязан магданоз

1 с.л. фино нарязан див лук

сол и черен пипер

 

Поставете месото в голяма чиста тенджера и се покрива добре с вода. Оставете да заври, след което намалете огъня, покрийте с капак и оставете да къкри за 2 часа. Оставя се да се охлади. Обелете и нарежете зеленчуците на хапки. Измийте и нарежете праза на тънки филийки. Горчичено-яйчен сос: Разтопете половината масло в тиган. Когато се разпени, поръсете брашното и се запържва за миг, докато сместа стане като пясък. Добавете синапа на прах и куркумата и веднага прибавете бульона и млякото при непрекъснато разбъркване. Разбърквайте с телена бъркалка, докато сместа се сгъсти.  Нарежете яйцето и го добавете. Накрая добавете оцета и разбийте с още 30 г масло. Опитайте подправките и добавете сол и черен пипер, ако е необходимо. За кетчупа: Нарежете доматите, обелете и нарежете лука. Сложете всички съставки, с изключение на чилито в тенджера с капак. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути. Опитайте и регулирайте подправките. Сервирайте топло или студено. По желание може да добавите няколко резена чили. За соса с магданоз и див лук: Разтопете маслото в малък тиган, прибавете брашното и го оставете да се охлади за миг. Смесете с течността постепенно и се разбърква, докато сместа се сгъсти. Добавете зелените подправки, опитайте на вкус и добавете сол и черен пипер. Стоплете отново месото в бульона. Извадете месото и го дръжте на топло, докато готвите зеленчуците в бульона. Пет минути преди сервиране добавете праза. Докато зеленчуците се варят, сварете картофите отделно. Добавете нарязания ситно магданоз в супата, точно преди да я сервирате. Като второ, поднесете месото с картофите и сосовете.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта