Регистрация

Зелена лазаня със спанак и рикота

Автор:
jordana
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
872
Оцени рецептата

1 1/2 ч настърган пармезан

450 г спаначени кори за лазаня

1 ч.л. сол

900 г пресен спанак, почистен, без стъблата, измит

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч.л. индийско орехче, настъргано

450 г моцарела, нарязана на малки кубчета

680 г рикота

4 ч доматен сос

4 жълтъка

 

Сварете и отцедете лазанята. Охлажда се под течаща студена вода, отцежда се отново; оставете настрана. Загрейте фурната до 180 градуса. В голяма тенджера, задушете спанака над средно-висока температура, като се разбърква често, докато листата се отпуснат - 2-3 минути. Отцедете спанака в гевгир и изстискайте излишната вода с гърба на дървена лъжица. Когато се охлади достатъчно, изстискайте на ръка. Нарежете фино. В голяма купа, комбинирайте спанака, рикотата, жълтъците, 3/4 чаша пармезан, солта, черния пипер и индийското орехче. Разбъркайте с дървена лъжица, докато са добре смесени. Подредете общо 4 слоя кори лазаня и спаначена смес със сирена в намазана правоъгълна тавичка. Покрийте с фолио и се пече 25 минути. Свалете фолиото и се пече още 10 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта