Зелена лазаня със спанак и рикота
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч настърган пармезан
450 г спаначени кори за лазаня
1 ч.л. сол
900 г пресен спанак, почистен, без стъблата, измит
1/2 ч.л. пипер
1/4 ч.л. индийско орехче, настъргано
450 г моцарела, нарязана на малки кубчета
680 г рикота
4 ч доматен сос
4 жълтъка
Сварете и отцедете лазанята. Охлажда се под течаща студена вода, отцежда се отново; оставете настрана. Загрейте фурната до 180 градуса. В голяма тенджера, задушете спанака над средно-висока температура, като се разбърква често, докато листата се отпуснат - 2-3 минути. Отцедете спанака в гевгир и изстискайте излишната вода с гърба на дървена лъжица. Когато се охлади достатъчно, изстискайте на ръка. Нарежете фино. В голяма купа, комбинирайте спанака, рикотата, жълтъците, 3/4 чаша пармезан, солта, черния пипер и индийското орехче. Разбъркайте с дървена лъжица, докато са добре смесени. Подредете общо 4 слоя кори лазаня и спаначена смес със сирена в намазана правоъгълна тавичка. Покрийте с фолио и се пече 25 минути. Свалете фолиото и се пече още 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ