Зеле с кайма на фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма зелка, около 900 г, почистена в сърцевината и едро нарязана
1/2 ч ориз
1 средно голяма глава лук, нарязан
2 ч доматен сос
2 големи яйца
2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. пипер (или на вкус)
680 г телешка кайма
225 г свинска кайма
1/2 ч телешки бульон
Загрейте фурната до 180 градуса. В малка тенджера с вряща подсолена вода, сварете зелето, докато омекне леко, около 10 минути. Отцедете добре; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. В малка тенджера с вряща подсолена вода, сварете ориза за около 5 минути. Отцедете добре; охладете под студена вода и отново се отцежда добре. В голяма купа, смесете лука, 3/4 чаша доматен сос, яйцата, солта, мащерката и черния пипер; разбъркайте с вилица. Добавете ориза, телешката и свинска кайма и разбъркайте добре. Сложете половината зеле на един слой в леко намазана правоъгълна тава. Покрийте с половината месна смес. Покрийте с останалото зеле. Смесете останалите 1-1/4 чаши доматен сос и бульона и се изсипва върху ястието. Покрийте плътно с алуминиево фолио. Пече се 1 час. Свалете фолиото и печете още 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ