Запържени оризови спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г оризови спагети
1 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени
8 средно големи скариди, обелени и почистени
1/2 ч вода
1/4 ч рибен сос
3 с.л. захар
1 с.л. сок от лайм
1 ч.л. червен пипер
1/8 ч.л. лют червен пипер
225 г соеви кълнове
3 стръка зелен лук, само бялата част, нарязани на тънки клечици
3 с.л. олио
4 скилидки чесън, нарязан фино
1 яйце
4 с.л. печени фъстъци, натрошени фино
Поставете спагетите в голяма купа. Покрийте с вода и оставете за 45 минути. Нарежете пилешкото на ленти. Срежете скаридите наполовина и заделете. Смесете водата, рибения сос, захарта, лимоновия сок, червения пипер и лютия пипер в малка купа; заделете. Отделете 1/4 от кълновете за отгоре; смесете останалите кълнове и зеления лук. Отцедете спагетите. Сгорещете дълбок тиган на средно-силен огън. Добавете олиото и оставете да се сгорещи. Добавете чесъна и запържете докато започне да покафенява. Увеличете огъня. Добавете пилешкото и гответе, като разбърквате почти до готовност, за около 2 минути. Избутайте месото в едната част на тигана. Счупете яйцето в съда. Разбъркайте бързо, за да се запържи и натроши. Когато е готово, смесете с пилешкото. Добавете отцедените спагети, скаридите, сместа с рибения сос и 3 с.л. фъстъци. Гответе, като се разбърква на висока температура от 2 до 3 минути или докато пастата омекне и повечето от течността се абсорбира. Добавете сместа със зеления лук и гответе при разбъркване още 1 мин. Изсипете в затоплена чиния. Поръсете със запазените кълнове, след това с останалите фъстъци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ