Регистрация

Запържени оризови спагети

Автор:
radito
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
566
Оцени рецептата

225 г оризови спагети

1 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

8 средно големи скариди, обелени и почистени

1/2 ч вода

1/4 ч рибен сос

3 с.л. захар

1 с.л. сок от лайм

1 ч.л. червен пипер

1/8 ч.л. лют червен пипер

225 г соеви кълнове

3 стръка зелен лук, само бялата част, нарязани на тънки клечици

3 с.л. олио

4 скилидки чесън, нарязан фино

1 яйце

4 с.л. печени фъстъци, натрошени фино

 

Поставете спагетите в голяма купа. Покрийте с вода и оставете за 45 минути. Нарежете пилешкото на ленти. Срежете скаридите наполовина и заделете. Смесете водата, рибения сос, захарта, лимоновия сок, червения пипер и лютия пипер в малка купа; заделете. Отделете 1/4 от кълновете за отгоре; смесете останалите кълнове и зеления лук. Отцедете спагетите. Сгорещете дълбок тиган на средно-силен огън. Добавете олиото и оставете да се сгорещи. Добавете чесъна и запържете докато започне да покафенява. Увеличете огъня. Добавете пилешкото и гответе, като разбърквате почти до готовност, за около 2 минути. Избутайте месото в едната част на тигана. Счупете яйцето в съда. Разбъркайте бързо, за да се запържи и натроши. Когато е готово, смесете с пилешкото. Добавете отцедените спагети, скаридите, сместа с рибения сос и 3 с.л. фъстъци. Гответе, като се разбърква на висока температура от 2 до 3 минути или докато пастата омекне и повечето от течността се абсорбира. Добавете сместа със зеления лук и гответе при разбъркване още 1 мин. Изсипете в затоплена чиния. Поръсете със запазените кълнове, след това с останалите фъстъци.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта