Запържени лингуини с пилешко и зелен фасул
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г лингуини или тънки спагети
2 ч.л. растително масло - разделено
450 г обезкостени пилешки гърди, без кожа, нарязани на тънки резени
450 г зелен фасул, почистен и нарязан на половинки
2 червени чушки - нарязани на кубчета
4 скилидки чесън – счукан или 1 1/2 ч.л. чесън на прах
1/4 ч терияки сос
1 ч пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
Пригответе пастата според указанията на опаковката; отцедете. В голям незалепващ тиган, сгорещете 1 чаена лъжичка растително масло на силен огън. Добавете пилето и се разбърква, докато стане непрозрачно, за 4 минути. Извадете месото и го оставете настрана. Добавете втората чаена лъжичка масло в тигана. Добавете зеления фасул, намалете котлона до умерен, покрийте и варете в продължение на 7 минути. Свалете капака, добавете червен пипер, разбъркайте добре и варете още 5 минути. Добавете чесъна и запържете в продължение на 30 секунди. Смесете със соса терияки и пилешкия бульон. Изчакайте да заври и след това разбъркайте пилешкото и пастата. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ