Регистрация

Заек с черен дроб

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
563
Оцени рецептата

1,3 кг заек, с черния дроб

3 с.л. зехтин

2 с.л. масло; разтопено

56 г свинска сланина, нарязана на кубчета

150 г лук, обелен и нарязан на кубчета

2 скилидки чесън, счукан

2 дафинови листа; натрошени

1/4 ч.л. черен пипер

6 с.л. червено сухо вино

1 голям зрял домат или 1/2 ч консервирани белени домати; нарязани

3/4 ч топла вода

Сол (по желание)

Сварена паста за поднасяне

 

Нарежете заека на 6 порции. Измийте и подсушете добре. Нарежете черния дроб на много малки парченца. Смесете зехтина, маслото и сланината в тенджера, сгорещете. Добавете лука и запържете до леко покафеняване. Добавете парчетата заек и запържете в продължение на 10 минути. Добавете чесъна, дафиновите листа, черния пипер и нарязания черен дроб. Разбъркайте и гответе в продължение на 10 минути. Добавете виното, разбъркайте, покрийте и гответе в продължение на 5 минути. Свалете капака. Добавете доматите и топлата вода, разбърква се и се готви бавно за около 1 час. Овкусете със сол (по желание). Поднесете върху сварена паста по избор.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта