Заек с черен дроб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг заек, с черния дроб
3 с.л. зехтин
2 с.л. масло; разтопено
56 г свинска сланина, нарязана на кубчета
150 г лук, обелен и нарязан на кубчета
2 скилидки чесън, счукан
2 дафинови листа; натрошени
1/4 ч.л. черен пипер
6 с.л. червено сухо вино
1 голям зрял домат или 1/2 ч консервирани белени домати; нарязани
3/4 ч топла вода
Сол (по желание)
Сварена паста за поднасяне
Нарежете заека на 6 порции. Измийте и подсушете добре. Нарежете черния дроб на много малки парченца. Смесете зехтина, маслото и сланината в тенджера, сгорещете. Добавете лука и запържете до леко покафеняване. Добавете парчетата заек и запържете в продължение на 10 минути. Добавете чесъна, дафиновите листа, черния пипер и нарязания черен дроб. Разбъркайте и гответе в продължение на 10 минути. Добавете виното, разбъркайте, покрийте и гответе в продължение на 5 минути. Свалете капака. Добавете доматите и топлата вода, разбърква се и се готви бавно за около 1 час. Овкусете със сол (по желание). Поднесете върху сварена паста по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ