Задушени чили кюфтенца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч пикантен сос
450 г говежда кайма
1/2 ч тортила чипс, натрошен
1 яйце - разбито
1/4 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. зехтин
2 ч.л. чили на прах
1 консерва цели домати (800 г), белени
1 консерва бял боб, отцеден
пресен кориандър, нарязан
1. Смесете 1/2 от пикантния сос с каймата, чипса, яйцето и чесъна на прах и внимателно оформете 24 кюфтета.
2. Загрейте зехтина в тиган на умерен огън. Запържете кюфтетата, докато покафенеят равномерно от всички страни. Заделете. Отстранете излишната мазнина.
3. Добавете останалите пикантен сос, чили на прах, домати и боб. Оставете да заври. Върнете кюфтетата в съда. Покрийте и оставете да къкри на слаб огън за 10 минути или докато кюфтетата са готови. Покрийте с кориандър и допълнително натрошен тортила чипс.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ