Есенно безмесно с яйца и зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Може да се наядем и без да има мръвка в гозбата. А още по-хубаво е, когато липсата на месо не се усеща, защото ястието е питателно и вкусно. Тази рецепта зная от баба и винаги съм спретвала вкусничко и бързо основно с нея. Пък е и сравнително полезно. Засища добре и не се преяжда. Дадените количества са идеални за две нормални порции.
Необходими продукти:
1/4 зелка
4 с.л. олио
1 глава лук
сол, черен, пушен и лют пипер
6 яйца
малко чубричка
някакво сирене по желание (не много)
Начин на приготвяне:
Зелето нарежете на тънки ивички, а лука наситнете. Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете лука и щом започне да позлатява, добавете и зелето. Гответе на умерен огън докато омекне хубаво. Овкусете с подправки - трябват си щедро.
Съветвам да разделите белтъците от жълтъците на яйцата. Така няма да стане прекалено сухо. Първо прибавете белтъците и бъркайте докато се запекат и станат напълно бели. След това изсипете и жълтъците и гответе докато леко се постегнат. Ако не обичате течен жълтък, можете да запечете хубаво. Но според мен с това се губи част от чара на ястието.
Изсипете докато е топло в две чинии. Отгоре можете да настържете кашкавал или да натрошите синьо сирене. Става божествено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ