Друсани пилешки крилца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1,5 кг пилешки крилца (само горна или горна и средна част - без най-долната)
6 скилидки чесън
2 с.л. лют сос
1 с.л. мед (течен)
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. доматено пюре или кетчуп (гъст)
сол и черен пипер
лимон и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Крилцата разделете на две части през ставата.
2. Прехвърлете ги в голям плик за съхранение на храни.
3. В купа смесете намачкания на паста чесън (или чесън на прах - около 1 ч.л.), лютия и доматения сос, меда, лимоновия сок, сол и пипер. Разбъркайте много добре.
4. Изсипете соса в плика върху крилцата. След това надуйте плика като балон и друсайте енергично, за да се овкуси всичко много добре.
5. Тук имате вариант да изпържите, но аз лично препоръчвам да подредите в тава, застлана с хартия за печене и да готвите в предварително загрята фурна на 190 градуса за 20-25 минути.
6. След изваждане можете да поднесете с поръска от наситнен копър и резен лимон или сос за потапяне от лимонов сок с наситнен копър и намачкан чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ