Регистрация

Домашно приготвени пикантни крилца

Автор:
violeta
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
680
Оцени рецептата

1 кг пилешки крилца

6 с.л лют сос или табаско

4 с.л.масло или маргарин

 

Почистете крилцата и ги нарежете при ставата. Сложете ги върху абсорбиращи хартиени кърпи, за да се подсушат. Сгорещете фритюрника на 190ºС и изпържете крилцата за 8-10 минути или докато станат хрупкави.

Или изпечете във фурната: сложете крилцата на един слой върху плитка тавичка. Печете на 220 ºС за 25 минути.

На соса: Разтопете маслото/маргарина в тиган за сос или тенджера. Добавете лютия сос и разбъркайте добре.

Поставете сготвените крилца в покрита купа. Изсипете соса върху крилцата. Поставете капака на купата и я поставете върху чиния, покрита с хартиена кърпа. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта