Домашни равиоли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
4 яйца
2 ч.л. олио
1/2 ч.л. сол
2 ч брашно
За доматения сос:
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
5 скилидки чесън; счукан
10 с.л. зехтин
2 консерви домати (800 г), нарязани на малки парченца
8 пресни стръка босилек
2 ч.л. сол
Пипер
1 с.л. захар
За пълнежа:
680 г рикота
340 г спанак, сварен и нарязан
1 ч.л. смляно индийско орехче
4 яйца
Настърган пармезан
Сол, черен пипер
Вода
1 с.л. олио
Комбинирайте 4 яйца, 2 супени лъжици масло и 1/2 чаена лъжичка сол в купа и разбийте, докато са добре смесени. Добавете брашното, малко по малко, като биете след всяко добавяне. Обърнете върху добре набрашнена дъска и омесете няколко минути, докато тестото е твърдо и гладко, но не сухо. Добавете още брашно, ако е необходимо, за да се предотврати залепване. Покрийте и се оставя да престои най-малко за около 30 минути. Нарежете тестото на парчета и разточете в машина за паста. Поставете лентите тесто на набрашнена дъска и поръсете леко с брашно. Нарежете на квадрати и оставете да престои аз 10 минути преди готвене. В същото време, за да направите соса, задушете лука и чесъна в зехтин до златисто. Добавете неотцедените домати, босилека и 2 чаени лъжички сол. Подправете с черен пипер на вкус. Оставете да заври и оставете да къкри 15 минути. Добавете захарта в последната минута. За да направите пълнежа, комбинирайте рикотата, изцедения спанак, индийското орехче, 4 яйца и пармезан на вкус в купа и разбъркайте добре. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Сложете голяма тенджера с щедро подсолена вода да заври. Добавя се 1 супена лъжица масло. Сложете всяко парче тесто във врящата вода и варете 3-4 минути или просто докато пастата изплува на повърхността. Извадете наведнъж и потопете в купа, пълна с ледена вода за 1 минута. Отцедете пастата върху чиста кърпа, за да се предотврати залепване. Сложете 1 супена лъжица от пълнежа в центъра на всяко парче тесто и сгънете на триъгълник, а след това отново на по-малък триъгълник. Натиснете краищата, за да се запечатат. Изсипете слой доматен сос в голяма тава за печене. Подредете пълненото тесто на слоеве, така че леко да се припокриват. Покрийте с останалия сос и поръсете с допълнително пармезан. Печете на 200С за 5 до 7 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ