Регистрация

Домашни равиоли

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
421
Оцени рецептата

За тестото:

4 яйца

2 ч.л. олио

1/2 ч.л. сол

2 ч брашно

За доматения сос:

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

5 скилидки чесън; счукан

10 с.л. зехтин

2 консерви домати (800 г), нарязани на малки парченца

8 пресни стръка босилек

2 ч.л. сол

Пипер

1 с.л. захар

За пълнежа:

680 г рикота

340 г спанак, сварен и нарязан

1 ч.л. смляно индийско орехче

4 яйца

Настърган пармезан

Сол, черен пипер

Вода

1 с.л. олио

 

Комбинирайте 4 яйца, 2 супени лъжици масло и 1/2 чаена лъжичка сол в купа и разбийте, докато са добре смесени. Добавете брашното, малко по малко, като биете след всяко добавяне. Обърнете върху добре набрашнена дъска и омесете няколко минути, докато тестото е твърдо и гладко, но не сухо. Добавете още брашно, ако е необходимо, за да се предотврати залепване. Покрийте и се оставя да престои най-малко за около 30 минути. Нарежете тестото на парчета и разточете в машина за паста. Поставете лентите тесто на набрашнена дъска и поръсете леко с брашно. Нарежете на квадрати и оставете да престои аз 10 минути преди готвене. В същото време, за да направите соса, задушете лука и чесъна в зехтин до златисто. Добавете неотцедените домати, босилека и 2 чаени лъжички сол. Подправете с черен пипер на вкус. Оставете да заври и оставете да къкри 15 минути. Добавете захарта в последната минута. За да направите пълнежа, комбинирайте рикотата, изцедения спанак, индийското орехче, 4 яйца и пармезан на вкус в купа и разбъркайте добре. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Сложете голяма тенджера с щедро подсолена вода да заври. Добавя се 1 супена лъжица масло. Сложете всяко парче тесто във врящата вода и варете 3-4 минути или просто докато пастата изплува на повърхността. Извадете наведнъж и потопете в купа, пълна с ледена вода за 1 минута. Отцедете пастата върху чиста кърпа, за да се предотврати залепване. Сложете 1 супена лъжица от пълнежа в центъра на всяко парче тесто и сгънете на триъгълник, а след това отново на по-малък триъгълник. Натиснете краищата, за да се запечатат. Изсипете слой доматен сос в голяма тава за печене. Подредете пълненото тесто на слоеве, така че леко да се припокриват. Покрийте с останалия сос и поръсете с допълнително пармезан. Печете на 200С за 5 до 7 минути.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта