Регистрация

Домашна паста "ушички"

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
1001
Оцени рецептата

1 ч грис

2 ч брашно

1/4 ч.л. сол

3/4 ч хладка вода

 

Смесете гриса, брашното и солта и изсипете на купчинка върху голяма работна повърхност. Направете кладенче в средата с пръст добавете 3 - 4 с.л. вода. Започнете да смесвате с брашното. Добавете още вода и продължете да образувате паста, докато брашното абсорбира възможно най-много вода. Омесете върху леко набрашнена повърхност, докато тестото е гладко и еластично. Около 20 мин. Оформете тестото на топка и се покрива. За да направите "ушичките" откъснете непълна шепа тесто (дръжте останалата част от тестото покрита). На леко набрашнена повърхност, разточете тестото на въженце с дебелина около 0,5 см. Нарежете на филийки с дебелина не повече от 0,3 см, така че да се образуват малки кръгове от тестото. Сега сложете един от тези кръгове в леко свитата шепа на дланта си и с палеца на другата ръка, натиснете и завъртете кръгчето, така че в същото време да се образува вдлъбнатина в центъра и тестото да се разточи малко от всяка страна. Формата трябва да наподобява ухо. Повторете с останалото тесто, като поставяте готовата паста върху леко набрашнена кърпа. Вари се по същия начин, като прясна брашнена паста с яйце, въпреки им трябва повече време да се сварят. Следете ги внимателно и пробвайте често за степента на сготвяне.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта