Домашна паста "ушички"
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч грис
2 ч брашно
1/4 ч.л. сол
3/4 ч хладка вода
Смесете гриса, брашното и солта и изсипете на купчинка върху голяма работна повърхност. Направете кладенче в средата с пръст добавете 3 - 4 с.л. вода. Започнете да смесвате с брашното. Добавете още вода и продължете да образувате паста, докато брашното абсорбира възможно най-много вода. Омесете върху леко набрашнена повърхност, докато тестото е гладко и еластично. Около 20 мин. Оформете тестото на топка и се покрива. За да направите "ушичките" откъснете непълна шепа тесто (дръжте останалата част от тестото покрита). На леко набрашнена повърхност, разточете тестото на въженце с дебелина около 0,5 см. Нарежете на филийки с дебелина не повече от 0,3 см, така че да се образуват малки кръгове от тестото. Сега сложете един от тези кръгове в леко свитата шепа на дланта си и с палеца на другата ръка, натиснете и завъртете кръгчето, така че в същото време да се образува вдлъбнатина в центъра и тестото да се разточи малко от всяка страна. Формата трябва да наподобява ухо. Повторете с останалото тесто, като поставяте готовата паста върху леко набрашнена кърпа. Вари се по същия начин, като прясна брашнена паста с яйце, въпреки им трябва повече време да се сварят. Следете ги внимателно и пробвайте често за степента на сготвяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ