Домашен киш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 готов блат за пай, изпечен
5 резена бекон
1/2 ч настъргано сирене Грюер
4 големи яйца
1 с.л. пресен магданоз, ситно нарязан
1 1/2 ч сметана
Сол на вкус
Смлян пипер (на вкус)
1 щипка индийско орехче
Загрейте фурната до 190ºС.
Бланширайте бекона в тенджера с вряща вода, в продължение на 3 до 4 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи; нарежете на кубчета. Поставете бекона в тиган. Гответе, непокрито, на силен огън за 3 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Подредете парченцата бекон в блата за пай. Поръсете с настърганото сирене. В купа за смесване, разбийте яйцата, магданоза, сметаната, солта, черния пипер и индийското орехче. Изсипете сместа в блата за пай. Ако сместа не е достатъчна, за да запълни блата, допълнете с мляко или сметана. Печете 30 - 35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ