Регистрация

Домашен киш

Автор:
marto
|
Дата:
20 Sep
|
Видяна:
1140
Оцени рецептата

1 готов блат за пай, изпечен

5 резена бекон

1/2 ч настъргано сирене Грюер

4 големи яйца

1 с.л. пресен магданоз, ситно нарязан

1 1/2 ч сметана

Сол на вкус

Смлян пипер (на вкус)

1 щипка индийско орехче

 

Загрейте фурната до 190ºС.

Бланширайте бекона в тенджера с вряща вода, в продължение на 3 до 4 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи; нарежете на кубчета. Поставете бекона в тиган. Гответе, непокрито, на силен огън за 3 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Подредете парченцата бекон в блата за пай. Поръсете с настърганото сирене. В купа за смесване, разбийте яйцата, магданоза, сметаната, солта, черния пипер и индийското орехче. Изсипете сместа в блата за пай. Ако сместа не е достатъчна, за да запълни блата, допълнете с мляко или сметана. Печете 30 - 35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта