Регистрация

Джинджифилови сладки

Автор:
яна маринова
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
471
Оцени рецептата

1/3 ч масло

1/2 ч тъмна меласа

1/2 ч.л. сода

1/4 ч.л. канела

1/3 ч кафява захар

2 1/2 ч брашно

1/2 с.л. счукан джинджифил

1/4 ч.л. сол

1 яйце, леко разбито

 

Разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцето и меласата. Пресейте брашното със сухите съставки и го добавете към маслото. Обърнете върху набрашнена дъска и разточете на тънък слой; нарежете на продълговати парчета. Направете прорези на няколко места по повърхността. Сложете в тавичка. Печете на 160С до готовност.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта