Регистрация

Двойно печени картофи със сирене

Автор:
benito
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
823
Оцени рецептата

4 големи картофа

Сол и черен пипер на вкус

4 с.л. черни маслини

1/2 ч зелени люти чушки, нарязани на кубчета

5 с.л. сметана

1/2 ч настърган чедър + допълнително за поръсване

1/2 ч заквасена сметана

Черни маслини (за украса)

 

Почистете и подсушете картофите. Направете малки, дълбоки разрези в горната част на всеки картоф. Сложете картофите в средата на предварително загрята на 190С фурна и печете за около 1 час или докато картофите омекнат - проверете с вилица. Оставете да се охладят леко, отрежете едно капаче отгоре и издълбайте месото им в купа, но не много дълбоко, за да не разкъсате кожата на картофа. Поръсете издълбаните картофи със сол и черен пипер и заделете. Намачкайте издълбаното от картофите на пюре и смесете с 4 с.л. нарязани маслини, нарязаните на кубчета зелени люти чушки и достатъчно сметана, така че да се получи смес с желаната консистенция. Подправете на вкус със сол и черен пипер и се смесва с 1/2 чаша настъргано сирене. Разделете сместа между картофите поравно. Поръсете с още чедър сложете в тавичка за печене. Пече се на 200С, докато картофите се сгорещят, а сиренето заври. Покрийте всеки картоф с щедра лъжица заквасена сметана и добавете черни маслини за украса, ако искате. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта