Гъбени сандвичи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 пълнозърнести питки
450 г гъби
120 мл заквасена сметана
85 г масло
1 малка скилидка чесън
Пресен розмарин
Отрежете горната част на питките и заделете за капаче. Издълбайте по-голяма част от средата, като внимавате да не пробиете коричката. Счукайте чесъна с щипка сол, около 1/2 чаена лъжичка прясно нарязан розмарин и щедро количество черен пипер. Намачкайте тази смес със 70 г масло и намажете щедро вътрешността на издълбаните питки. Подправете сметаната щедро със сол и черен пипер, добавете 1/2 чаена лъжичка прясно нарязан розмарин и оставете на хладно място, за да се смесят вкусовете. Нарежете гъбите на дебели филийки.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Сложете питките в тава за печене и поставете капаците до тях. Пече се в продължение на 10 минути или докато леко покафенее. Сгорещете голям тиган. Добавете 15 г масло и когато пяната утихне, леко задушете гъбите. Гответе, като се разбърква често, в продължение на 4-5 минути. Изсипете сметаната и оставете да къкри за няколко секунди. Гответе, като разбърквате за около минута, докато гъбите се покрият хубаво със соса. Отстранете от огъня. Опитайте и регулирайте подправките. Изсипете сместа в прясно изпечените питки, покрийте с капачетата и сервирайте веднага с голяма зелена салата отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ