Регистрация

Гъбени сандвичи

Автор:
elenkova
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
837
Оцени рецептата

4 пълнозърнести питки

450 г гъби

120 мл заквасена сметана

85 г масло

1 малка скилидка чесън

Пресен розмарин

 

Отрежете горната част на питките и заделете за капаче. Издълбайте по-голяма част от средата, като внимавате да не пробиете коричката. Счукайте чесъна с щипка сол, около 1/2 чаена лъжичка прясно нарязан розмарин и щедро количество черен пипер. Намачкайте тази смес със 70 г масло и намажете щедро вътрешността на издълбаните питки. Подправете сметаната щедро със сол и черен пипер, добавете 1/2 чаена лъжичка прясно нарязан розмарин и оставете на хладно място, за да се смесят вкусовете. Нарежете гъбите на дебели филийки.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Сложете питките в тава за печене и поставете капаците до тях. Пече се в продължение на 10 минути или докато леко покафенее. Сгорещете голям тиган. Добавете 15 г масло и когато пяната утихне, леко задушете гъбите. Гответе, като се разбърква често, в продължение на 4-5 минути. Изсипете сметаната и оставете да къкри за няколко секунди. Гответе, като разбърквате за около минута, докато гъбите се покрият хубаво със соса. Отстранете от огъня. Опитайте и регулирайте подправките. Изсипете сместа в прясно изпечените питки, покрийте с капачетата и сервирайте веднага с голяма зелена салата отстрани.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта