Гъбен сос за спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 средно голяма глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, счукан
1 ч гъби, нарязани на филийки
3 с.л. брашно, препечено
1 - 1 1/2 ч вода или зеленчуков бульон
1 с.л. соев сос
1/2 ч меласа
3/4 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. мащерка
Черен пипер и сол (на вкус)
В незалепващ тиган, разбъркайте брашното на умерен огън, докато започне да мирише на препечено и стане много светло кафяво. Изсипете в купа и заделете. Намалете огъня до умерен и задушете лука и чесъна, като се използват супени лъжици от водата (или бульона), за да не залепват, докато лукът омекне. Добавете гъбите; покрийте и варете на слаб огън за 5 -10 мин. Гъбите ще пуснат течност - гответе, докато се изпари по-голяма част от течността. Поръсете брашното върху гъбите и лука и се разбърква. Добавете водата или бульона, соевия сос и меласата при гъбите и лука. Варете на средно-слаб огън, докато сосът се сгъсти. Подправете с билките, черен пипер и сол. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ