Гъбен пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
2 ч гъби, нарязани на филийки
1/2 ч зелен лук; нарязан
1 ч настърган кашкавал
1 ч.л. сушен естрагон
3/4 ч готов микс за палачинки
1/4 ч.л. сол
3 яйца
Резенчета домат, по желание
Магданоз, стръкчета (по желание)
Загрейте фурната до 200ºС.
Сгорещете маслото и олиото в дълбок съд.
Добавете гъбите и гответе на умерен огън в продължение на 4 - 5 минути. Подправете на вкус. Разстелете гъбите, зеления лук, сиренето и естрагона по дъното на намазана кръгла тава за пай с диаметър 25 см. Разбийте останалите съставки за 15 секунди в блендер или 1 минута на ръка до гладкост и се изсипват върху зеленчуците. Пече се в предварително загрята фурна за 30 до 35 минути или докато стане златисто отгоре. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете. Гарнира се с домати и магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ