Регистрация

Гъбен пай

Автор:
jeni
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
780
Оцени рецептата

1 с.л. масло

1 с.л. зехтин

2 ч гъби, нарязани на филийки

1/2 ч зелен лук; нарязан

1 ч настърган кашкавал

1 ч.л. сушен естрагон

3/4 ч готов микс за палачинки

1/4 ч.л. сол

3 яйца

Резенчета домат, по желание

Магданоз, стръкчета (по желание)

 

Загрейте фурната до 200ºС.

Сгорещете маслото и олиото в дълбок съд.

Добавете гъбите и гответе на умерен огън в продължение на 4 - 5 минути. Подправете на вкус. Разстелете гъбите, зеления лук, сиренето и естрагона по дъното на намазана кръгла тава за пай с диаметър 25 см. Разбийте останалите съставки за 15 секунди в блендер или 1 минута на ръка до гладкост и се изсипват върху зеленчуците. Пече се в предварително загрята фурна за 30 до 35 минути или докато стане златисто отгоре. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете. Гарнира се с домати и магданоз.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта