Глазиран какаово-орехов плодов кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч масло, меко
1 1/2 ч захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. екстракт от бренди
3 яйца
1 ч брашно
1/3 ч какао
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. бакпулвер
1/2 ч мътеница
1 ч захаросани червени череши; нарязани наполовина
1 1/2 ч орехи, препечени и едро нарязани
1 ч златисти стафиди
1 1/2 ч нарязани на кубчета смесени сушени плодове (кайсии, праскови, ябълки, папая, фурми и т.н.)
За глазиране:
115 г полу-сладък шоколад
1 ч.л. бадемов екстракт
2 с.л. сметана
Нарязани препечени бадеми
Загрейте фурната до 160 градуса. Намаслете и набрашнете форма за кекс. В голяма купа, разбийте маслото, захарта, ванилията и екстракта от бренди, докато сместа е светла и пухкава. Добавете яйцата. Разбийте добре сместа. Пресейте заедно брашното, какаото, солта и бакпулвера. Добавете брашнената смес, като редувате с мътеницата, при маслената смес. Разбийте, докато са добре смесени. Разбъркайте заедно черешите, орехите, стафидите и смесените сушени плодове. Сложете плодовете в течното тесто и разбъркайте. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете на 160 градуса за 1 час и 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 10 мин. в съда. Извадете от съда. Увийте веднага във фолио. Оставете да престои за през нощта на стайна температура преди сервиране. За глазиране: Разтопете заедно на водна баня на полусладкия шоколад, бадемовия екстракт и сметаната. Разбъркайте до гладкост. Сложете тортата в чиния за сервиране. Поръсете отгоре с глазурата и поръсете с препечени бадеми.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ