Регистрация

Бъркани яйца по бабешки

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
09 Feb
|
Видяна:
1204
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2 яйца

1 червена чушка

1 зелена чушка

4 стръка пресен лук

1 тиквичка

150 г бяло сирене

100 г кашкавал

4 с.л. олио

шарена сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Започнете като нарежете чушките на кубчета или тънки полумесеци.

2. Тиквичката измийте и без да белите нарежете на ситно. Лука нарежете на кръгчета, а кашкавала - рендосайте.

3. Сгорещете олиото и запържете в него чушките. Щом се разцвърчат хубаво, добавете тиквичката и пържете докато поомекне.

4. Натрошете сиренето и веднага след това чукнете яйцата. Бъркайте енергично и добавете лука и шарена сол на вкус. Можете да вкарате и малко лют пипер. Щом яйцата се позапекат, махнете от огъня.

5. Докато е още топло, прехвърлете в чиния. И за да прикриете неугледната визия на тази иначе много вкусна и лесна храна, рендосайте отгоре покривка от кашкавал. Ако боднете и зелено листенце магданоз или босилек, направо става елегантно. По желание си сервирайте и хляб, особено ако сте оставили яйчицата по-рохички.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта