Бъркани яйца по бабешки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
2 яйца
1 червена чушка
1 зелена чушка
4 стръка пресен лук
1 тиквичка
150 г бяло сирене
100 г кашкавал
4 с.л. олио
шарена сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Започнете като нарежете чушките на кубчета или тънки полумесеци.
2. Тиквичката измийте и без да белите нарежете на ситно. Лука нарежете на кръгчета, а кашкавала - рендосайте.
3. Сгорещете олиото и запържете в него чушките. Щом се разцвърчат хубаво, добавете тиквичката и пържете докато поомекне.
4. Натрошете сиренето и веднага след това чукнете яйцата. Бъркайте енергично и добавете лука и шарена сол на вкус. Можете да вкарате и малко лют пипер. Щом яйцата се позапекат, махнете от огъня.
5. Докато е още топло, прехвърлете в чиния. И за да прикриете неугледната визия на тази иначе много вкусна и лесна храна, рендосайте отгоре покривка от кашкавал. Ако боднете и зелено листенце магданоз или босилек, направо става елегантно. По желание си сервирайте и хляб, особено ако сте оставили яйчицата по-рохички.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ