Регистрация

Бургери от нахут

Автор:
yordanka
|
Дата:
27 Nov
|
Видяна:
857
Оцени рецептата

1/3 ч извара

2 белтъка, леко разбити

2 с.л. фино нарязан магданоз

1 ч.л. кимион

1 ч.л. смлян кориандър

2 скилидки чесън, счукан

3/4 ч.л. чили на прах

1/4 ч.л. сусамово олио

1 ч сварен или консервиран нахут, изплакнат и отцеден

1/2 ч препечен пшеничен зародиш

4 пълнозърнеста пшенична питка

1 голям домат, нарязан

2 стръка зелен лук, нарязан

кълнове от люцерна

кисело мляко

 

В блендер или кухненски робот, разбийте изварата, белтъка, магданоза, кимиона, кориандъра, чесъна, чилито на прах и сусамовото олио на средна скорост, докато сместа е гладка. Добавете нахута и разбийте на ниска скорост, докато сместа е гладка. Добавете пшеничния зародиш. Намажете тиган с малко мазнина. Сгорещете тигана на умерен огън. Оформете кюфтенца от сместа и ги сложете в тигана. Изпечете до златисто от всички страни - около 6 мин. Поднесете в питки, с доматите, зеления лук и кълновете. Покрийте всяка порция с лъжица кисело мляко.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта