Божествен чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 ч натрошени бисквити
3 с.л. захар
1/4 ч.л. канела
3 с.л. масло
За пълнежа:
3 пакета от по 225 г крема сирене, със стайна температура
2 ч.л. прясно настъргана лимонова кора
5 големи яйца
1 ч захар
1/4 ч.л. сол
За крема:
1 1/2 ч сметана
2 с.л. захар
1/2 ч.л. ванилия
1 консерва плънка за черешов пай
За украса:
Сини боровинки
Изкуствени или истински листа
За блата: Леко намажете с мазнина дъното и стените на разглабяща се форма за торта. Смесете трохите, захарта и канелата в купа. Добавете маслото и разбъркайте до смесване. Натиснете равномерно върху дъното и 5 см от стените на подготвената форма. Оставете в хладилника докато приготвяте пълнежа. За пълнежа: Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте крема сиренето и лимоновата кора в голяма купа с електрически миксер до гладкост и кремообразна смес. Добавете яйцата, захарта и солта и разбийте, докато се смесят, като остъргвате стените на купата от време на време. След като се смесят, разбийте за 10 минути или докато сместа е гладка, кремообразна и бледа. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се 50 минути или докато тортата стегне. Извадете от фурната и се оставя да престои в съда върху решетка за 20 минути (торта ще продължи да се стяга и отгоре коричката може да се счупи по време на охлаждане). За крема: С дървена лъжица, се разбиват заквасената сметана, захарта и ванилията за около 1 минута до гладкост. Изсипете върху тортата и намажете леко по повърхността. Върнете във фурната и печете още 10 до 12 минути. Охлажда се в съда върху скара, след което се съхранява в хладилник докато се охлади напълно или до 2 дни. За да поднесете, прокарайте нож около стените на съда. Свалете разглабящите се стени. Точно преди сервиране, намажете с пълнежа. За украса: Подредете боровинките във формата на грозд. Добавете листата. Поръсете с още боровинки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ