Регистрация

Божествен чийзкейк

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
711
Оцени рецептата

За блата:

1 ч натрошени бисквити

3 с.л. захар

1/4 ч.л. канела

3 с.л. масло

За пълнежа:

3 пакета от по 225 г крема сирене, със стайна температура

2 ч.л. прясно настъргана лимонова кора

5 големи яйца

1 ч захар

1/4 ч.л. сол

За крема:

1 1/2 ч сметана

2 с.л. захар

1/2 ч.л. ванилия

1 консерва плънка за черешов пай

За украса:

Сини боровинки

Изкуствени или истински листа

 

За блата: Леко намажете с мазнина дъното и стените на разглабяща се форма за торта. Смесете трохите, захарта и канелата в купа. Добавете маслото и разбъркайте до смесване. Натиснете равномерно върху дъното и 5 см от стените на подготвената форма. Оставете в хладилника докато приготвяте пълнежа. За пълнежа: Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте крема сиренето и лимоновата кора в голяма купа с електрически миксер до гладкост и кремообразна смес. Добавете яйцата, захарта и солта и разбийте, докато се смесят, като остъргвате стените на купата от време на време. След като се смесят, разбийте за 10 минути или докато сместа е гладка, кремообразна и бледа. Изсипете сместа в подготвения съд. Пече се 50 минути или докато тортата стегне. Извадете от фурната и се оставя да престои в съда върху решетка за 20 минути (торта ще продължи да се стяга и отгоре коричката може да се счупи по време на охлаждане). За крема: С дървена лъжица, се разбиват заквасената сметана, захарта и ванилията за около 1 минута до гладкост. Изсипете върху тортата и намажете леко по повърхността. Върнете във фурната и печете още 10 до 12 минути. Охлажда се в съда върху скара, след което се съхранява в хладилник докато се охлади напълно или до 2 дни. За да поднесете, прокарайте нож около стените на съда. Свалете разглабящите се стени. Точно преди сервиране, намажете с пълнежа. За украса: Подредете боровинките във формата на грозд. Добавете листата. Поръсете с още боровинки.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта