Регистрация

Баклава по хавайски

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
823
Оцени рецептата

450 г готови кори за баница

1 ч орехи, нарязани

100 г ядки макадамия, нарязани

1 ч кокос

1/4 ч кафява захар

1 ч.л. смляна канела

1 ч масло

3/4 ч захар

3/4 ч вода

2 ч.л. мед

1 ч.л. лимонов сок

 

Размразете корите, ако са замразени. Срежете листа напречно наполовина, покрийте с влажна кърпа. Намажете с масло правоъгълна тава. Смесете ядките, кокоса, кафявата захар, канелата и индийското орехче. подредете 15 половини листа кори в тавата, като мажете всеки лист с масло. Поръсете половината от ореховата смес отгоре. Повторете с още 15 кори, ядки и масло. Покрийте с останалите кори, като мажете всяка с масло. Нарежете на ромбове. Печете на 180 градуса във фурната за 40 - 45 минути или до златисто. Смесете захарта, водата и меда. Кипнете леко, непокрито, за 10 минути. Отстранете от огъня. Добавете лимоновия сок. Полейте тестото със сиропа. Нарежете на ромбове. Охлажда се.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта