Бадемово-шоколадови сладки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч бланширани бадеми
2/3 ч захар
2 много големи белтъка
85 г полусладък шоколад, разтопен и охладен
1 ч бланширани бадеми, препечени и нарязани
1 с.л. неподсладено какао на прах
30 бланширани бадеми; цели
Сложете решетката на фурната в средата. Загрейте фурната до 160 градуса. Постелете тави за печене с пергаментова хартия и леко я намажете с масло. Поставете 1 чаша бланширани бадеми в купата на кухненския робот. Добавят се 2 супени лъжици захар и се смилат много фино. Добавя се 1 яйчен белтък и се смесва за 10 секунди. Добавете половината от останалата захар и смесете за 10 секунди. Добавете останалата захар и смесете още 10 секунди. Прехвърля се в купа. Смесете с разтопения шоколад, нарязаните бадеми и какаото на прах. С помощта на супена лъжица, пуснете от тесто върху подготвените тави, оставяйки разстояние между всяка бисквитка. Навлажнете ръцете със студена вода и се оформете тестото в желаната форма. Сложете по един цял бадем в центъра на всяка, със заострения край нагоре. Пече се, докато бисквитките са сухи и твърди от външната страна, но меки в центъра, около 12-15 минути. Оставете в съда за 5 мин. Прехвърлят се върху решетка, за да се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ