Регистрация

Английски пудинг с телешка кайма

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
25 Nov
|
Видяна:
755
Оцени рецептата

4 1/2 ч брашно

4 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

2 ч.л. канела

1 ч.л. бахар

1/2 ч.л. зърна карамфил

1/4 ч.л. индийско орехче

1 пакетче тъмни стафиди

1 пакетче златисти стафиди

1 пакетче касис

2 ч фино нарязани ябълки

1 1/2 ч едро нарязани орехи

450 г телешка кайма

2 ч кафява захар

6 яйца, добре разбити

1 1/2 ч мътеница

1 ч галета

Плюс допълнително брашно за поръсване на плодовете и добавяне в тесто, ако е необходимо

 

Намажете с масло 6 купички за пудинг. Пресейте 4 1/2 чаши брашно със следващите седем сухи съставки в голяма купа. В отделна купа, поръсете стафидите, касиса, ябълките и орехите с 2 супени лъжици допълнително брашно. Смесете каймата, кафявата захар, яйцата и мътеницата. Добавете постепенно тази смес към сухите съставки, смесете добре. Добавете плодовете и галетата и се разбърква, докато са добре смесени. Разпределете сместа в подготвените съдове, като ги напълните наполовина. Покрийте всяко с двоен лист восъчна хартия и закрепете здраво. В тенджерата под налягане налейте гореща вода, така че да достигне малко под дъното на решетка за готвене на пара. Поставете пайовете върху решетката. Сложете капака и задушете на пара за 20 мин.при отворен клапан на тенджерата. След това затворете клапана и варете в продължение на 50 минути. Свалете тенджерата от котлона. Когато налягането спадне напълно, свалете капака и извадете пая.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта