Английски пудинг с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 1/2 ч брашно
4 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. канела
1 ч.л. бахар
1/2 ч.л. зърна карамфил
1/4 ч.л. индийско орехче
1 пакетче тъмни стафиди
1 пакетче златисти стафиди
1 пакетче касис
2 ч фино нарязани ябълки
1 1/2 ч едро нарязани орехи
450 г телешка кайма
2 ч кафява захар
6 яйца, добре разбити
1 1/2 ч мътеница
1 ч галета
Плюс допълнително брашно за поръсване на плодовете и добавяне в тесто, ако е необходимо
Намажете с масло 6 купички за пудинг. Пресейте 4 1/2 чаши брашно със следващите седем сухи съставки в голяма купа. В отделна купа, поръсете стафидите, касиса, ябълките и орехите с 2 супени лъжици допълнително брашно. Смесете каймата, кафявата захар, яйцата и мътеницата. Добавете постепенно тази смес към сухите съставки, смесете добре. Добавете плодовете и галетата и се разбърква, докато са добре смесени. Разпределете сместа в подготвените съдове, като ги напълните наполовина. Покрийте всяко с двоен лист восъчна хартия и закрепете здраво. В тенджерата под налягане налейте гореща вода, така че да достигне малко под дъното на решетка за готвене на пара. Поставете пайовете върху решетката. Сложете капака и задушете на пара за 20 мин.при отворен клапан на тенджерата. След това затворете клапана и варете в продължение на 50 минути. Свалете тенджерата от котлона. Когато налягането спадне напълно, свалете капака и извадете пая.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ