Ананасово-кокосов пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч натрошени бисквити
1/4 ч маргарин, разтопен
3 с.л. захар
За пълнежа:
85 г ананасов желатин на прах
2/3 ч вряща вода
1 ч.л. екстракт от ром
1/2 ч студена вода
кубчета лед
225 г бита сметана
225 г натрошен ананас, отцеден
1/4 ч кокос
За да направите блата, смесете трохите, маргарина и захарта в купа. Притиснете сместа в тавичка за пай с диаметър 23 см. Оставете в хладилника за 1 часа или докато стегне. Печете на 190С в продължение на 10 минути или до златисто кафяво. Охладете, преди да напълните. За да направите плънката, разтворете желатина на прах във вряща вода. Добавете екстракта. Смесете студената вода и кубчетата лед, така че да образуват 1 1/4 чаши. Добавете желатина и се разбърква, докато леко се сгъсти. Отстранете кубчетата лед, които не се разтопят. Добавете сметаната, ананаса и кокоса. Смесете до гладкост. Оставете сместа в хладилника. Изсипете в блата. Оставете в хладилника за 2 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ