Регистрация

Ананасов сладкиш с сос Пина Колада

Автор:
Силвето
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
1162
Оцени рецептата

1/2 ч захар

4 големи жълтъка

3/4 ч консервирано кокосово мляко

1 с.л. ром (по желание)

Универсално брашно

4 кори бутер тесто

2 ананаса, средни, обелени

клончета мента (по желание)

ягодов сос

 

1. В тиган с капацитет 1 1/2 до 2 литра, смесете 1/3 чаена чаша захар, жълтъците и 3/4 чаша кокосово мляко. Разбъркайте на средно-слаб огън, докато сместа покрива на дебел слой метална лъжица, около 10 минути; не оставяйте да кипне. Прибавете рома. Оставете да изстине. Ако се прави предварително, дръжте в хладилника в херметически затворен съд до 1 ден. Оставете да се стопли до стайна температура; разбъркайте. Ако сосът е твърде гъст, прибавете малко кокосово мляко.

2. На леко набрашнена повърхност, постелете тестото и изрежете кръг с диаметър 20 см. Сложете кръговете леко раздалечени в 2 тави и печете на 200°С във фурната, докато станат златисти, 10-15 мин. Охладете върху решетка.

3 Разполовете ананасите надлъжно; почистете твърдата среда. Нарежете напречно на филийки с дебелина 0,5 см. Сложете ½ ананас върху всеки изпечен блат. Сложете тиган под грила на фурната. След около 10 мин. сложете ананаса и поръсете с 1 супена лъжица захар. Печете до кафяво, около 6 минути. Повторете с останалия ананас.

4. Сложете 1/2 или 1 сладкиши в чиния за сервиране. Разпределете ананаса равномерно върху сладкишите; изсипете соса от кокос около десерта. Поръсете с ягодов сос отгоре. Поднесете с мента.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта