Регистрация

Ягодов чийзкейк

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
598
Оцени рецептата

2 с.л. маргарин

1/2 ч натрошени бисквити

225 г нискомаслена извара

1/3 ч евапорирано мляко

1 1/2 с.л. желатин

2 с.л. захар, разделени

1/2 ч портокалов сок

1/2 ч.л. настъргана портокалова кора

2 белтъка

1/8 ч.л. сол

2 с.л. вода

1 ч ягоди; намачкани на пюре

 

Загрейте фурната до 200ºС. Разтопете маргарина в кръгла тавичка. Добавете трохите и смесете. Притиснете сместа по дъното на съда. Печете в продължение на 5 - 7 минути. Охлажда се. Прокарайте през сито изварата или пасирайте в блендер. Добавете млякото и се разбърква, до гладкост. Охладете. В тенджера, смесете 1 1/2 с.л. желатин и 1 с.л. захар. Добавете сока и кората. Гответе на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато желатинът се разтвори. Отстранете от огъня. Оставете да престои при стайна температура. В средно голяма купа разбийте белтъците със солта на сняг. Прибавете желатина и изварата. Изсипете върху трохите. Оставете в хладилника, докато стегне, преди да добавите глазурата. За глазурата: Смесете останалия желатин (1/2 с.л.) с водата и 1 с.л. захар. Сгорещете, докато желатинът се разтвори напълно. Добавете ягодите. Сместа се изсипва върху чийзкейка и се разпределя равномерно с помощта на шпатула. Оставете в хладилника, докато се втвърди.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта