Регистрация

Ягодово тирамису

Автор:
петя добрева
|
Дата:
25 Aug
|
Видяна:
854
Оцени рецептата

За ягодовия сос:

680 г зрели ягоди, почистени и нарязани на филийки (заделете около 6 цели за украса)

1/2 ч конфитюр от ягоди

1 пакет от 225 г крема сирене или маскарпоне, меко

1/3 ч пудра захар, плюс

2 с.л. пудра захар

6 с.л. портокалов ликьор или сок

2 ч пълномаслена сметана

1 готов пандишпанов блат за торта

 

1. За ягодовия сос: Пюрирайте 1 1/4 ч нарязани ягоди с ягодовия конфитюр. Оставете в хладилника до сервиране.

2. Разбийте заедно сиренето, 1/3 ч пудра захар и 1 супена лъжица ликьор докато са добре смесени и сместа е гладка.

3. В отделна купа разбийте сметаната, останалите 2 супени лъжици захар и 2 супени лъжици ликьор на сняг. Смесете 1/2 ч от тази смес със сместа от сирене.

4. Срежете блата на 3 хоризонтално. Поръсете всеки слой с 1 супена лъжица от останалия ликьор.

5. Намажете долния слой с една трета от плънката със сирене; покрийте с една трета от нарязаните ягоди. Покрийте със средния блат. Намажете с половината от останалата плънка и нарязаните ягоди. Покрийте с горния блат и намажете с плънка и покрийте с нарязани ягоди.

6. Глазирайте тортата с останалата бита сметана. Оставете в хладилника за най-малко 2 часа или до 24 часа преди сервиране.

7. Поднесете всяко парче торта със соса.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта