Ягодово тирамису
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За ягодовия сос:
680 г зрели ягоди, почистени и нарязани на филийки (заделете около 6 цели за украса)
1/2 ч конфитюр от ягоди
1 пакет от 225 г крема сирене или маскарпоне, меко
1/3 ч пудра захар, плюс
2 с.л. пудра захар
6 с.л. портокалов ликьор или сок
2 ч пълномаслена сметана
1 готов пандишпанов блат за торта
1. За ягодовия сос: Пюрирайте 1 1/4 ч нарязани ягоди с ягодовия конфитюр. Оставете в хладилника до сервиране.
2. Разбийте заедно сиренето, 1/3 ч пудра захар и 1 супена лъжица ликьор докато са добре смесени и сместа е гладка.
3. В отделна купа разбийте сметаната, останалите 2 супени лъжици захар и 2 супени лъжици ликьор на сняг. Смесете 1/2 ч от тази смес със сместа от сирене.
4. Срежете блата на 3 хоризонтално. Поръсете всеки слой с 1 супена лъжица от останалия ликьор.
5. Намажете долния слой с една трета от плънката със сирене; покрийте с една трета от нарязаните ягоди. Покрийте със средния блат. Намажете с половината от останалата плънка и нарязаните ягоди. Покрийте с горния блат и намажете с плънка и покрийте с нарязани ягоди.
6. Глазирайте тортата с останалата бита сметана. Оставете в хладилника за най-малко 2 часа или до 24 часа преди сервиране.
7. Поднесете всяко парче торта със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ