Ябълков пай с джинджилова сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 готово тесто
За топинга:
3 с.л. несолено масло; меко
1/4 ч + 2 с.л. захар
1 ч.л. канела
2 с.л. брашно
За пълнежа:
1 1/3 ч заквасена сметана
2/3 ч захар
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
2 големи яйца
3 с.л. брашно
5 големи ябълки
За джинджиловата сметана:
1 1/2 ч добре охладена сметана за разбиване
3 с.л. пудра захар
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч фино нарязан захаросан джинджифил
Разточете тестото на слой с дебелина 0,3 см върху леко набрашнена повърхност и го сложете на дъното на тавичка за печене на пай, като подгънете краищата навътре. Оставете в хладилника, докато приготвяте останалото. : Пригответе топинга: В малка купа смесете маслото, захарта, канелата и брашното, докато сместа се комбинира добре и оставете в хладилника, покрито, докато правите плънката. За плънката: В голяма купа разбийте заквасената сметана, захарта, солта, ванилията, яйцата и брашното, докато сместа е гладка. Добавете на ябълките, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на тънки филийки и се разбърква хубаво. Изсипете плънката в охладения блат, загладете отгоре и натрошете топинга равномерно отгоре. Печете в средата на предварително загрята на 180С фурна за 1 до 1 1/4 часа или докато блатът е златист и ябълките омекнат. Оставете да изстине напълно. Сервирайте пая с джинджифилова бита сметана. За джинджиловата сметана: В купа, разбийте с миксер сметаната докато се оформят меки връхчета и добавете захарта и джинджифила и разбийте на сместа на сняг. Прибавете 1/4 чаша захаросан джинджифил, прехвърлете битата сметана в купа за сервиране и гарнирайте с допълнително захаросан джинджифил.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ