Ябълков десерт
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 чаша масло - разтопено
2 големи ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани
1/3 чаша кафява захар
За тестото:
1/2 чаша масло - разтопено
1/2 чаша меласа
1/2 чаена чаша захар
1/3 чаша кафява захар
1 яйце
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка джинджифил, смлян
1/2 ч.л. карамфил
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче
3/4 чаша горещ чай
Налейте маслото в квадратна тавичка. Подредете ябълките отгоре и поръсете с кафявата захар и оставете настрана. За тестото, смесете маслото, меласата, двата вида захар и яйцето в купа и се разбърква добре. Смесете сухите съставки; добавете захарната смес като редувате с горещия чай. Разбърква се добре, изсипва се върху ябълките. Пече се на 180С за 45-50 минути или докато клечка за зъби, пъхната в средата, излезе чиста. Охлажда се в продължение на 3-5 минути. Разхлабете страните и обърнете върху чиния за сервиране. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ