Регистрация

Ябълков датски сладкиш

Автор:
jeni
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
1240
Оцени рецептата

2 пакета активна суха мая

1/4 ч топла вода

3/4 ч мляко

Захар

2 ч.л. сол

1 1/3 ч масло или маргарин, разделени

1/2 ч.л. лимонов екстракт

3 яйца, разбити

4 1/2 ч брашно

1 консерва 560 г нарязани ябълки

3 ч.л. канела

 

Поръсете сухата мая във водата. Оставете да престои няколко минути, после се разбърква, докато се разтвори. Изсипете горещото мляко над 1/3 чаша захар, солта и 1/3 чаша масло. Охладете, докато стане хладко. Добавете сместа с маята. Добавете екстракта от лимон и яйцата. Добавете брашното постепенно. Сложете тестото в намазана правоъгълна тавичка. Оставете в хладилника в продължение на 1 до 2 часа. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност. Разточете на правоъгълник. Намажете 1/3 чаша масло или маргарин върху 2/3 от тестото. Прегънете ненамазаното тесто отгоре. Прегънете третата част върху първите две. Разточете тестото до първоначалния му размер и този процес се повтаря два пъти, като се използва останалото масло. Върнете тестото в хладилника и охладете за през нощта. Разделете тестото наполовина. Разточете всяка половина на правоъгълник. Нарежете на ленти. Завъртете и оформете всяка лента на спирала. Сложете няколко отцедени резенчета ябълка в центъра на всяка спирала. Поръсете с канела, смесена с 1/2 чаена чаша захар. Покрийте. Да втаса на топло място, без течение, докато удвои обема си. Пече се в предварително загрята на 190С фурна за 12 минути.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта