Регистрация

Шоколадов чийзкейк

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
570
Оцени рецептата

За блата:

1 1/4 ч натрошени ванилови вафли

1/4 ч захар

1/4 ч какао

1 ч.л. разтворимо еспресо на прах

1/3 ч масло, разтопено

За пълнежа:

680 г крема сирене, меко

1 1/4 ч захар

1 ч заквасена сметана

2 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч какао

2 с.л. брашно

3 яйца

За шоколадовата заливка:

1/2 ч полу-сладък шоколад, натрошен

2 ч.л. мазнина

 

Загрейте фурната до 180ºС. В голяма купа, разбийте крема сиренето и захарта до гладкост. Добавете сметаната и ванилията и се разбива до гладкост. Добавете какаото и брашното и се разбива до гладкост. Добавете яйцата и разбийте добре. Изсипете в блата. Пече се около 50 - 55 минути или докато почти стегне. Извадете от фурната. Разхлабете стените на съда с нож. Охладете напълно, след това свалете стените на съда. Поръсете със заливката. Оставете в хладилника в продължение на 4 до 6 часа. За блата: Загрейте фурната до 180ºС. В средно голяма купа, смесете трохите, захарта, какаото и кафето. Добавете маслото и разбъркайте до смесване. Притиснете плътно по дъното и на 3 см от стените на разглабяща се тавичка. Пече се 8 минути; охладете. Разтопете шоколада и мазнината за шоколадовата заливка и глазирайте.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта