Регистрация

Шоколадов хлебен пудинг с малинов сос

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
478
Оцени рецептата

За пудинга:

1 бял хляб

4 с.л. какао на прах

1 с.л. ванилия

5 ч мляко

3/4 ч захар

4 белтъка, леко разбити

За малиновия сос:

1 пакет замразени малини в лек сироп, размразени

 

За пудинга: Нарежете хляба на кубчета и ги сложете в голяма купа. Добавете млякото, какаото, захарта и ванилията и разбийте, докато са добре смесени. Добавете белтъците и се разбърква много добре. Изсипете сместа равномерно върху хляба. Покрийте и оставете в хладилник за 30-45 мин. Загрейте фурната до 180С. Поставете сместа в тава и оставете във фурната на водна баня. Печете 45 минути. За малиновия сос: Пюрирайте малините в блендер. Прецедете, за да премахнете семената. Оставете в хладилника до сервиране. Използвайте 2 с.л. сос за сервиране. Поставете соса в чиния, поставете пудинга върху соса и гарнирайте с пресни малини.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта