Регистрация

Шоколадов сладкиш

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
426
Оцени рецептата

85 г полу-сладък шоколад

30 г неподсладен шоколад, натрошен

2 яйца

1/4 ч захар

1/2 ч сметана за разбиване

1/4 ч.л. канела

пудра захар

За фъдж соса:

1 ч захар

1/2 ч сметана

3 с.л. масло

60 г неподсладен шоколад, нарязан

2 с.л. светъл царевичен сироп

30 г полусладък шоколад, натрошен

1 с.л. кафе на прах

 

Намажете с масло купички за суфле от по 225 г. Разтопете шоколада в тенджерка на слаб огън, като разбърквате непрекъснато. В голяма купа разбийте яйцата на пяна. Добавете захарта, като разбивате за 4-5 минути или докато сместа се сгъсти и е с лимонов цвят. Разбийте половината от сметаната и канелата, докато се оформят меки връхчета. Прибавете я при разтопения шоколад. Прибавете шоколадовата смес при разбитите яйца. Изсипете в приготвените купички. Сложете в тава за печене и налейте 3 см гореща вода в тавата. Пече се на 180С във фурната за 30-35 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Оставете да се охлади на стайна температура. Разбийте останалата сметана и канела. Поръсете суфлето с пресята пудра захар; сервирайте с фъдж соса и бита сметана. За фъдж соса: Смесете захарта, сметаната, маслото, шоколадите, царевичния сироп и кафето в тенджера. Варете и разбърквайте над средно-слаб огън, докато стане гладко и леко се сгъсти Сервирайте топло.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта