Регистрация

Шоколадов сладкиш

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
587
Оцени рецептата

1/2 ч масло, сладко

1/2 ч захар, кафява

1 ч брашно, универсално

1 ч орехови половини

2 яйца

1 ч захар, кафява

1 ч.л. ванилия

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

Брашно

допълнително 1 ч шоколадов чипс

 

Загрейте фурната до 190°С. В кухненски робот, смесете първите три съставки с метално острие до ронливо тесто. Притиснете тази смес на дъното на намазана с масло тавичка за печене с размери 23 х 33 см. Пече се в продължение на 10 минути. Охладете. Когато блатът се охлади, разпределете орехите равномерно по повърхността. Разбийте яйцата с кафявата захар, докато сместа се сгъсти. Добавете ванилията. Сложете сол и бакпулвер на дъното на 1/4 мерителна чаша; запълнете останалата част на чашата с брашно. Прибавете в яйчената смес. Залейте блата. Поръсете шоколадовия чипс равномерно върху сместа. Печете на 190°С в продължение на 20 минути или докато се опече в средата. Охладете и нарежете на 32 парчета.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта