Регистрация

Шоколадов пай Ани

Автор:
Генчев
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1625
Оцени рецептата

За блата:

1 чаша масло (не маргарин)

4 супени лъжици захар

2 чаши брашно

За плънката:

170 г шоколад, натрошен

1/4 чаша царевичен сироп

1/4 чаша вода

1/2 чаена чаша захар

1/4 чаша вода

1 белтък

1 чаена лъжичка ванилия

1 чаена лъжичка лимонов сок

1 чаша сметана за разбиване

 

На блата: Смесете маслото и захарта и се добавя брашното. Бъркайте до ронлива смес (около 3 минути на средна скорост). Притиснете 2/3 от сместа в тавичка за пай или разглабяща се форма за торта и заделете остатъка в малка тавичка. Изпечете на 180С в продължение на около 15 минути (или до светло кафяво). Разбъркайте съдържанието на малката тавичка веднъж по време на готвене, за да се натроши. След като се изпече, сложете в хладилника, за да се охлади напълно.

На плънката: Разтопете шоколада в царевичния сироп и 1/4 чаша вода. Разбърква се и се слага в хладилника, за да се охлади напълно. Комбинирайте захарта, другата 1/4 чаша вода, белтъка, ванилията и лимоновия сок. Разбийте на висока скорост, докато се оформят връхчета (това отнема време, около 20 минути). В отделна купа разбийте сметаната до сгъстяване. Смесете сметаната и половината шоколадова смес с белтъка. Изсипете в блата. Поръсете с другата половина шоколад върху пълнежа и нарежете с нож. Поръсете с трохите и се охлажда докато стегне (около два часа).





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта