Регистрация

Шоколадов кекс за чай

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
890
Оцени рецептата

2 1/4 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

6 с.л. какао на прах

56 г масло

1/2 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч захар

1 яйце

1 ч мътеница

26 г стафиди; накиснати в топла вода и отцедени

56 г смлени орехи

 

Загрейте фурната до 180С. Пресейте заедно брашното, бакпулвера, содата, солта и какаото. Разбийте на крем маслото, добавете ванилията и захарта, разбийте, до побеляване за около 5 минути. Добавете яйцето. Добавете сухите съставки на три пъти, като се редуват с мътеницата. Прибавете стафидите и ядките. Изсипва се в намазана и набрашнена тавичка за хляб. Пече се 1 час и 10 минути. Охладете в съда за 10 минути, изважда и се охлади върху решетка.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта